Vrijdag 22 februari ontvingen Vera en Harry, de oprichters van onze ezel opvang, uit handen van burgemeester Janssen van Zeist een Koninklijke onderscheiding als blijk van waardering en erkenning voor hun persoonlijke inzet en betekenis voor de samenleving.

Vera en Harry wisten het welzijn van ezels op de kaart te zetten wat in 2001 leidde tot het oprichten van Stichting De Ezelsociëteit. Inmiddels zijn meer dan 350 ezels opgevangen door de Ezelsociëteit en – waar mogelijk – herplaatst bij particulieren.

Niet alleen ezels waren en zijn welkom bij De Ezelsociëteit. Ook mensen werden en worden met open armen ontvangen, krijgen aandacht en worden gewaardeerd om wat ze zijn. Menigeen komt er tot rust en vindt – vaak mede dankzij de ezels – zijn of haar weg weer in de maatschappij. De Ezelsociëteit vervult op zijn eigen manier een belangrijke rol in onze maatschappij. Dat alles is te danken aan de persoonlijke inzet en visie van Vera en Harry. Alle reden om beiden met een lintje te eren.

Aanleiding voor deze lokale lintjesregen was het besluit van Vera om te stoppen vanwege haar gezondheid. Harry gaat gewoon door en bezoekers kunnen hem – zonder lintje – nog bijna dagelijks aan het werk treffen bij de Ezelsociëteit.

FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail