Nona (2000) is een mooie donkerbruine merrie met opvallend lange haren op haar snuit en een golfpatroon in haar vacht over de lengte van haar ruggengraat.

Wat we van Nona weten, is dat ze in 2002 ergens kwam wonen als gezelschap voor andere ezels. Ze was aan de magere kant, waarschijnlijk door haar gebit, ze heeft een onderbeet en was in een kudde waarschijnlijk altijd te laat of te langzaam om genoeg binnen te krijgen. Ze is begaan met andere ezels en stelt zich beschermend op.

En sinds ze Nikita leerde kennen, ziet ze het als haar taak om haar te beschermen. Toen pleegezel Nikita terug naar de opvang moest, moest trouwe vriendin (ook wel hofdame…) Nona mee. Nona voelt aan dat Nikita oud en apart is en houdt haar goed in de gaten.
Nona is dus altijd een soort beschermer / gezelschap van andere ezels geweest. Wij zien dat ze ook naar mensen toe heel lief en makkelijk in de omgang is en zelf ontzettend geniet als zij een keer de aandacht krijgt.

Nona is tijdelijk uit logeren; ze houdt een andere ezel gezelschap die recent een vriendje verloor. Met haar beschermende karakter is dit bij uitstek een rol die bij Nona past.

FacebookyoutubeinstagramFacebookyoutubeinstagram
twitterpinterestmailtwitterpinterestmail