Trijntje Ezel Donkey mule opvang

Trijntje (1998) is een stevige bruine merrie. Ze is sinds 2012 in de opvang en mag hier ook blijven. Trijntje werd aangeboden door een kinderboerderij wegens bezuinigingen en moeilijk gedrag. Wij weten dat Trijntje ontzettend gevoelig is. En dat ze op die kinderboerderij verschillende keren een veulen kreeg dat vervolgens te snel bij haar werd weggehaald. Al die vluchtige aandacht van veel verschillende mensen die ze daarnaast moest verdragen, maakte haar niet gelukkiger.

Het heeft lang geduurd voordat zij bij ons wat vertrouwen kreeg in de mens. Haar gevoeligheid uitte zich in schoppen en bijten. Na maanden van rust en geduld veranderde haar gedrag langzaam. Ze ‘hoeft’ hier niets. Ze hoeft niet constant aaibaar te zijn en alles maar toe te laten. Ze hoeft ook niet bij voorbaat al van zich af te bijten en trappen… En daar lijkt ze langzaamaan op te gaan vertrouwen.

Ze oogt nu meer ontspannen en zelfs gelukkig in de kudde. Geen ezeltje om zomaar ineens te gaan aaien en knuffelen dus, maar als je haar grenzen respecteert en niet van alles van haar verwacht, komt haar bijzondere, gevoelige aard naar boven. Contact mag nu op haar manier en haar tijd.

youtubeinstagramyoutubeinstagram
FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail