Is De Ezelsociëteit hetzelfde als The Donkey Sanctuary? Neen
Er is veel verwarring onder mensen die het werk voor de ezels willen steunen. Ze komen bij ons op bezoek en zeggen dan “Leuk he, wij steunen jullie werk”. Zij denken dat ze met hun donatie aan Donkey Sanctuary een bijdrage leveren aan het werk van De Ezelsociëteit in Zeist.

Dat is helaas een misverstand. Wij zijn niet The Donkey Sanctuary en uw gift aan deze organisatie komt dus niet bij ons werk met de ezels in Nederland terecht.
De Ezelsociëteit is een kleinschalige organisatie, bestaande uit vrijwilligers, die ezels in nood opvangt, verzorgt en medische hulp biedt.  U kunt ons en onze ezels elke dag bezoeken op onze opvang in Zeist.

The Donkey Sactuary NL, (met alleen een kantoor/postbus adres in Amersfoort) is een marketing organisatie die met grootschalige marketingcampagnes geld -donaties, giften, schenkingen en nalatenschappen- werft voor steun aan (andere) ezelorganisaties (elders) in de wereld.   (2017 budget: kosten fondsenwerving: € 629.419 – Opbrengsten fondsenwerving:  € 1.362.844,- )

Laten we vooropstellen dat we elke euro besteedt aan zorg voor ezels toejuichen. We willen dan ook zeker niet zeggen dat u de Donkey Sanctuary niet moet steunen,

Maar tegen zo’n groot marketingbudget kunnen wij met onze hardwerkende vrijwilligers in de stallen niet op qua zichtbaarheid. Daarom willen we u graag het verschil duidelijk maken.

Wilt u de De Ezelsociëteit en de ezels in Nederland steunen?
Kijk dan eens op onze donatie pagina. We hebben diverse mogelijkheden om ons werk te steunen. De Ezelsocieteit biedt feitelijke hulp en onderdak aan ezels in Nederland. Bezoek onze locatie in Zeist en kom kennismaken met ons werk.