Algemeen Nut Beogende Instelling

Wist u dat u uw gift aan Stichting De Ezelsociëteit in veel gevallen kunt aftrekken van de belasting?

Door de aftrek op onder andere de inkomstenbelasting of (bij zakelijke donaties) winst of vennootschapsbelasting betaalt de fiscus mee aan uw steun. Uw voordeel kan hiermee oplopen tot wel 50%!  Dat is nog eens prettig geven toch?

 

CBF Erkend goed doel EzelopvangHoe werkt het?
Bij een eenmalige gift mag u het gedoneerde bedrag (boven een bepaalde drempel) aftrekken van de inkomstenbelasting. Geeft u vaker? Overweeg dan eens een Overeenkomst Periodieke Schenking (OPS). Dit kan tegenwoordig zeer eenvoudig online zonder tussenkomst van een notaris. Het voordeel van een overeenkomst periodieke schenking is dat u uw volledige gift mag aftrekken en de drempel niet meer van toepassing is.

Ook bij erfenissen en nalatenschappen is er een uitzondering voor ANBI organisaties als De Ezelsociëteit. Deze goede doelen zijn namelijk vrijgesteld van schenkingsbelasting / successierechten waardoor het geld dat u nalaat, volledig besteed kan worden aan de ezelopvang.

Op de website van de belastingdienst is vrij uitgebreid de (actuele) informatie te vinden over schenken aan ANBI organisaties.

Download hier vrijblijvend onze Overeenkomst Periodieke Schenking, de toelichting is in het document opgenomen.

Download Overeenkomst Periodieke Schenking (PDF)

Wilt u persoonlijk advies? Mail dan naar: info@ezelsocieteit.nl

 

 

 

 

youtubeinstagramyoutubeinstagram
FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail