De ezels genieten altijd enorm van een ommetje door het bos. Jammer genoeg komen ze dan niet alleen vriendelijke wandelaars en kwispelende viervoeters tegen, maar ook frisdrank- en bierblikjes, snoeppapiertjes en chipszakken, haarelastiekjes, boterhamzakjes en, niet te vergeten, mondkapjes… Zomaar zonder nadenken neergegooid.

Daarom doet De Ezelsociëteit deze week (16-24 oktober) mee aan de Opschoonactie Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Help je mee? Haal dan bij ons een zak en knijper om zwerfafval te verzamelen! En lever die weer in met alle troep die je hebt gevonden; dan kun je meteen even tussen de ezels lopen, ze knuffelen, iets drinken – een heerlijke beloning voor je hulp met deze opruimactie! We zijn alle dagen van de week open van 11:00-16:00 uur.

Zwerfafval is niet alleen maar lelijk. De resten, gifstoffen en microplastics uit al dat materiaal komen in de grond en ons water terecht — en zo rechtstreeks in de maag van dieren én mensen.

Voor meer informatie over deze actie van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kun je terecht op hun website http://www.np-utrechtseheuvelrug.nl.