Ezels in uw vakantieland
In veel landen worden ritjes op ezels aangeboden en niet altijd krijgen ze genoeg water, rust en eten. Heel bekend en berucht zijn bijvoorbeeld de trappen naar boven bij aankomst op het eiland Santorini, de ezeltaxi’s in het Spaanse Mijas en ook bijvoorbeeld in Petra in Jordanië.

Het belangrijkste wat u kunt doen voor deze ezels is kijken of er eten, water en rust aan ze gegeven wordt, hoe de staat van het tuig is, hoe ze behandeld worden en of u zelf niet te zwaar voor het dier bent om erop te gaan zitten. Een ezel kan beter trekken dan dragen, dus veel gewicht op de rug is niet goed. En bedenk dat u niet de enige bent, maar dat het werk van de dieren vaak de hele dag door gaat in de brandende zon.

Ziet u misstanden, dan kunt u deze altijd melden bij De Ezelsociëteit. Wanneer u er een foto van maakt of ander beeldmateriaal sturen wij dit door aan de lokale organisaties.
De bovenste foto is gemaakt in Santorini Griekenland (copyright GreekReporter).


 

Ezels met een broek aan!

Op de foto ziet u Wei en Greetje en ja, ze dragen broeken! Vooral bij de wat oudere ezels zitten de vliegen graag op de benen. Zij steken de ezels, wat natuurlijk erg pijnlijk is voor de dieren. Natuurlijk kun je dan wel met vliegenspray aan de slag gaan, maar een broek is makkelijker en werkt veel beter. De broeken zijn nagemaakt door een donateur. Ze gebruikte als voorbeeld de broeken die de ezels in het westen van Frankrijk altijd droegen als ze in de zoutpannen aan het werk waren in de buurt van La Rochelle.

 

FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail