Een fijne leefomgeving voor de ezels die hun natuurlijk gedrag ondersteunt. Waar ze heerlijk kunnen wandelen, spelen met een soortgenootje, of een knuffel krijgen van een van onze bezoekers.
Een buitenterrein dat actief bijdraagt aan hun welzijn. Dat is Donkey Paradise.

Toen vorig jaar besloten werd het hekwerk van de Ezelsocieteit te vervangen, kregen wij veel steun van u als donateur voor het nieuwe hekwerk. Met dit mooie bedrag begon voor ons de droom om niet alleen het hekwerk (dat nodig aan vervanging toe was) te vervangen, maar gelijk ook het terrein anders in te richten om het voor de ezels nog fijner te maken.
Onze droom, een heus “Donkey – Paradise” ontstond. Een paradijs voor de ezels, een afgeleide van het inmiddels bij paarden beproefde concept Paddock Paradise.

Wat is een Donkey Paradise?

Een mooi leefgebied dat het natuurlijk gedrag van ezels ondersteunt. Verschillende soorten ondergrond, lange paden om lekker te wandelen en een vaste voerplek. Zodat de ezels altijd zelf kunnen kiezen waar ze willen zijn. Even beschut achter de struiken, lekker eten bij de hooiruif, een wandelingetje maken met twee- of vierbenig gezelschap, of even lekker in de stal.

Hierboven ziet u de plattegrond van ons voorgenomen Donkey Paradise. Een aantal vrijwilligers van Dac-Eemland heeft een maquette gemaakt van hoe het er in het echt uit komt te zien. Zodat u als ezelvriend alvast een voorproefje krijgt van dit prachtige plan.

Er is in Nederland nog geen Donkey Paradise dus met onze ervaringen kunnen we straks nog veel meer ezel eigenaren helpen, en dat doen we natuurlijk graag!

Beweging en afleiding

Het principe van het Donkey Paradise is gebaseerd op voldoende beweging en afleiding voor de ezels. Om van de stal naar de voerruif te komen, bewandelen zij het pad dat door het gehele terrein van Opvang De Ezelsociëteit loopt. Onderweg komen ze andere ezels tegen, of bezoekers, zijn er struiken en bomen waar ze natuurlijk even achter kunnen kijken om te zien wat er daar allemaal te beleven is.
Deze afwisseling van beweging, wisselende ondergronden, sociaal contact en voedsel op diverse plaatsen, biedt de ezels meer welzijn en plezier!

Bekijk hieronder de afbeelding van de maquette en het filmpje.

Met bijzondere dank aan alle donateurs, Stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn, Stichting Abri voor dieren, Stichting Nijhof Mens & Dier.

FacebookyoutubeinstagramFacebookyoutubeinstagram
twitterpinterestmailtwitterpinterestmail