Juliëtte (7 jaar) is nog maar kort bij de stichting. Ze is het zusje van Ties. Juliëtte is een gezonde meid, staat stevig op haar hoeven. Daarom kwam ze in aanmerking om pleegezel te worden. Dat geldt ook voor Eefje (17 jaar) en Maja (16 jaar), twee merries die dikke vriendinnen zijn. Zij stonden jarenlang op een ander pleegadres, konden daar niet blijven en wachtten in de opvang tot er een nieuwe fijne plek voor ze gevonden werd. De dames zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook in de omgang heel leuk. Voor ezels die gezond en vitaal zijn en nog niet zo oud, zoeken we pleegadressen. Daar krijgen ze vaak wat meer individuele aandacht en valt er meer te beleven. Ook houden we op die manier in de opvang zelf rust en ruimte voor (nieuwe) zieke en oude ezels.
Het nieuwe pleegadres van Juliëtte, Maja en Eefje voldoet aan alle eisen. Ze hebben er een mooie weide, een gloednieuw stalletje en veel levendigheid. Vrijwilligster Nadine woont er en is heel blij om haar lievelingen nu altijd in de buurt te hebben. Aan aandacht dus geen gebrek.
Toen ze voor de verhuizing de trailer in moesten, liep Eefje daar rustig in. Maar Maja en Juliëtte moesten er niets van weten. Na een hoop geduld, aandringen, duwen en trekken stonden ze alle drie in de trailer. Toen in Arnhem de deur weer openging, zagen ze meteen de wei met hoog groen gras voor zich liggen. Er was geen enkele twijfel bij het uitstappen, ze liepen enthousiast de wei in en begonnen te eten. Pas na een paar minuten keken ze op. Naar hun nieuwe omgeving en in de ogen van hun nieuwe buren, van wie de hoofden nieuwsgierig boven de heg uitstaken.
Het is natuurlijk wel wennen voor ze, de nieuwe schuilstal vond Maja bijvoorbeeld maar eng. Maar het gaat inmiddels heel goed en we wensen Maja, Eefje, Juliëtte (en Nadine) samen veel plezier toe op deze fijne plek!

Op de foto ziet u (v.l.n.r.): Juliëtte, Maja en Eefje in hun nieuwe schuilstal.