Ezel Jelle verovert de harten van alle vrijwilligers en de andere ezels

Komt dat door zijn knappe uiterlijk? Nee, Jelle heeft het uiterlijk van een oude bokser. Dat komt omdat zijn neusbot ooit gebroken is.

Jelle was al 23 jaar toen hij in Friesland als ezelhengst in beslag werd genomen, samen met zijn zoon, het muildier Mack. Mack kwam voort uit een korte romance tussen Jelle en een Shetlandmerrie.
Vooral Jelle was zwaar verwaarloosd (Mack was nog jong) en het duurde wel 1 jaar, inclusief operaties en veel hoefsmidwerk, voor hij goed opgeknapt was.

De onverwoestbare levenslust en vriendelijkheid van Jelle vielen ons meteen al op, terwijl hij toch flink geleden had in zijn leven.
Er volgden 10 mooie jaren, samen met Mack, bij een zorgzaam pleegadres. Tot 1 van de verzorgers ernstig ziek werd en de speciale zorg die Jelle ondertussen nodig had, niet meer aan kon.
Vrijwilligers Lia en Vera haalden de twee op en zij vielen meteen als een blok voor charmante Jelle, ondertussen al 34 jaar geworden.

Nu woont Jelle alweer 4 maanden in Zeist, hooi eten gaat niet meer met zijn oude gebitje. Tandarts Aukje schudde haar hoofd na inspectie, dus dat werd slobberen en slurpen.
Jelle blijft mooi op gewicht en hij verbaast iedere dag alles en iedereen door zijn snelle galopjes, zijn vrolijkheid en relaxte gedrag.

Waar is Mack (13) gebleven? Hij werd verliefd op pony Fleur, die toevallig even in de opvang in Zeist woonde. En vertrok met Fleur naar Bunnik, waar meer ruimte is.
Jelle leek het te begrijpen. Wij hopen allemaal nog heel erg lang met deze geweldige ezel te doen!