Zieke ezels verzorgen Jewel en Luna

Op de foto Jewel, de witte ezel met haar vriendin Luna. Beide ezels zijn 9 jaar en zij wonen op een zorgzaam pleegadres van De Ezelsociëteit.Twee weken geleden werd Jewel plotsklaps ziek en wel zo ernstig dat de lokale dierenarts voor haar leven vreesde. Met spoed zijn beide ezels naar de kliniek in Utrecht gebracht, faculteit Diergeneeskunde.
Daar constateerde men dat Jewel een inwendige bloeding had, vermoedelijk van een tumor of een trauma. De tumor heeft men uit kunnen sluiten. Blijft het trauma over, een scheurtje in de milt. Met kunst en vliegwerk zijn de dames en heren doktoren erin geslaagd Jewel te redden.
Jewel heeft o.a. 2 bloedtransfusies gekregen……van haar vriendin Luna, die er bezorgd bij staat. Op dit moment is Jewel zo ver dat zij iedere dag een tijdje naar buiten mag en daar genieten de ezels enorm van. De veterinaire studenten die hen begeleiden trouwens ook!

Jewel eet nog niet goed genoeg om alweer naar huis te kunnen, maar het ziet er nu wel beter uit voor deze lieve ezel. De pleegouders bezoeken ‘hun’ ezels zo vaak mogelijk als kan, al moeten zij daar een eind voor reizen. We hopen eind goed al goed.