Onze medische zuster Annelies was mee ter ondersteuning. Wat is er aan de hand? Goofert heeft al tijden last van een hardnekkige, gevaarlijke schimmel in zijn hoeven. En om dat goed te behandelen, moet de hoefsmid, met op zijn neus een extra bril, de aangetaste stukken uit de hoeven frezen. Voor de veiligheid van mens en dier was een roesje noodzakelijk. Nu heeft bonte Goofert van nature al een zwaar hoofd (zijn ras komt uit Ierland) en dat mag hij laten rusten op de schoot van Annelies, zijn favoriete vrijwilligster!

Piccolo was niet alleen mee voor de gezelligheid, hij draagt speciale schoenen achter, zodat “Piek’, zoals we hem noemen, en die gehandicapt is, toch kan lopen. Ach en ‘Piek’ is ondanks zijn handicap zo een vriendelijke en vrolijke ezel. We gunnen hem zeer de (dure) nieuwe schoenen, die hij iedere 2 maanden nodig heeft. Is het een idee als onze lezers en ongetwijfeld ezelfans een Kerstbijdrage storten, speciaal voor de schoenen van Piccolo?

Ezels zijn bescheiden dieren, moedig, lief en trouw. De vrijwillige werkers van Stichting De Ezelsociëteit willen graag 24/7 blijven zorgen voor de bejaarde en/of chronisch zieke ezels die in Zeist wonen.  Dat kan alleen met hulp van trouwe donateurs en giften. Alle inkomsten worden besteed aan het ezelwerk. En niet aan tv en krant reclames. Subsidies hebben we ook niet. Help ons ezels in Nederland te blijven helpen. Een Ezel bejaardenhuis in Zeist, dat is toch uniek???