Shrek (18) is vaak de eerste ezel van de kudde die echt last van de warmte krijgt. Hij is door zijn auto-immuunziekte gevoeliger dan de rest voor lichamelijke ongemakken. Het is een naar gezicht als hij het te heet krijgt, want dan staat hij met grote neusgaten pompend adem te halen. Dus dan helpen we hem af te koelen en krijgt hij bijvoorbeeld een koude natte handdoek over zijn nek. En komkommerhapjes.

Hij hield zich sterk, zoals ezels zijn, maar hij voelde zich waarschijnlijk erg naar. Hij ging stilletjes in de stal staan, waar het misschien nog het koelst was. Vrijwilliger

Remco besloot om de betonnen grond van de stal helemaal nat te maken en daarna Shrek zelf met de tuinslang een beetje af te spoelen, vooral in zijn nek. Shrek heeft door zijn ziekte op dit moment ook last van kale plekken op zijn onderrug. Om te voorkomen dat zijn huid daar verbrandde door de zon, werden de plekken dik ingesmeerd met ‘zonnecrème voor de gevoelige huid’. Merrie Coco (26) kreeg ook een natte handdoek over haar nek, maar de rest van de ezels had weinig last van de warmte. Oorspronkelijk komen ze uit een warm klimaat, dus de meesten kunnen er goed tegen.