Zonder bezoekers en met veel minder vrijwilligers is het heel rustig in de ezelopvang. Er zijn geen evenementen om met ezels naartoe te gaan. En ook geen ezelwandelingen. Alleen de dagelijkse noodzakelijke routines gaan door. Sommige ezels gedijen bij rust en voorspelbaarheid en vinden dit dus prima. Maar andere lijken de uitjes en bezoekers te missen.

Zij houden van afwisseling, zijn nieuwsgierig en maken graag kennis met nieuwe mensen en plekken. Felix is zo’n ezel. De laatste tijd leek hij stil en onopvallend een beetje in te dutten.
Maar deze week verdenken we hem toch van een echte Felix-actie. Want één van de hekken van de wei stond ineens open. Felix (zie foto) en merries Ellen, Janneke en Bella liepen buiten de wei. Het is niet zeker wie de Houdini was, maar Felix is onze creatieve slimmerik die bekend staat om dat soort trucjes. Het was een chaos, want de ontsnapten liepen vastberaden op lekkere struikjes af. We probeerden ze terug te loodsen naar de wei. Maar terwijl ze met volle mond en tegenzin aanstalten maakten om terug te gaan, zagen merries Lotta en Coco hun kans. Die zijn normaal niet zo snel, dus voor we het doorhadden, glipten zij ook door het open hek.
Gelukkig stonden ze even later allemaal weer netjes in de wei. Felix met een opvallend wakker hoofd en glimmende pretoogjes.

Hartelijke ezelgroet van Emmy