Sinds Trijntjes zieke rechteroog is verwijderd, zit ze beter in haar vel. De mooie merrie geniet zelfs van verzorgmomentjes waar ze eerst niet van gediend was. 

Maar er was laatst toch iets aan de hand. Trijntje (21) stond in een vreemde houding, haar hoofd omlaag. Ze had last van haar nek. 

De dierenarts onderzocht Trijntje. Het is niet duidelijk hoe de nekpijn ontstaan is, misschien is ze getrapt of gevallen. Sommige ruinen in de kudde kunnen flink rennen en stoeien. En Trijntje ziet ze niet altijd aankomen. 

We brachten haar naar de verpleegstal. Daar is zicht op de zwakste ezels en meer rust. Ze kreeg pijnstillers en stond een paar keer per dag onder een infrarood warmtelamp. ‘s Nachts verbleef ze ook in die stal, dicht bij haar vriendin Coco (26). Langzaam knapte Trijntje op. 

Tijdens de Open Dag gingen de warmtebehandelingen natuurlijk gewoon door. Die dag was trouwens een succes. Er hing een fijne sfeer, vol belangstelling, liefde en steun voor de ezels. Onmisbaar en hartverwarmend.

Inmiddels staat Trijntje weer met haar hoofd omhoog. Ze hoeft niet meer onder de lamp en staat overdag lekker in de zon. En of ze ‘s nachts in de verpleegstal slaapt, dat wisselt. Trijntje mag namelijk zelf kiezen aan het einde van de dag.

Hartelijke ezelgroet, Emmy