Interessante website links» Holistische praktijk Den Hoek
Eric Laarakker en zijn team van dierenartsen komen sinds 2004 bij De Ezelsociëteit. Holisme komt van het woord holos wat geheel betekent. Het streven is het dier in zijn geheel te behandelen en fysiek, energetisch en emotioneel in balans te brengen. Daarvoor maken ze gebruik van acupunctuur, osteopathie, homeopathie en andere behandelwijzen. De dierenartsen bij Den Hoek zijn ook regulier paardendierenarts en kunnen dus inschatten welke behandeling (of combinatie van behandelingen) het meest op zijn plaats is.

» Corfu Donkey Rescue
Ezelopvang op het Griekse eiland Corfu opgericht door de Engelse Judy Quin. In 2006 en in 2008 kwamen er ezels vanuit deze opvang naar De Ezelsociëteit. Een aantal van hen kon hier in Nederland geopereerd worden aan bijvoorbeeld sarcoïden of kaakabcessen -iets dat op Corfu niet mogelijk is. De Ezelsociëteit steunt CDR jaarlijks met medicijnen en door het sturen van een hoefsmid of tandarts. CDR kan altijd vrijwilligers gebruiken die voor 1 of 2 weken of langer willen helpen. In de zomer, maar vooral ook in de winter.

» STEHD
Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde. Stichting opgericht door Eric Laarakker van de praktijk Den Hoek die tot doel heeft de holistische diergeneeskunde (zie ook de link van Den Hoek) te stimuleren. Dit doen zij onder andere door onderzoek hiernaar en door het geven van onderwijs aan afgestudeerd dierenartsen.

» Stichting Akka’s Ganzenparadijs
Stichting Akka’s Ganzenparadijs vangt vele soorten dieren op: ganzen, eenden, futen, waterhoentjes, kippen, hanen enzovoort. Ook  andere dieren, zoals afgedankte landbouwhuisdieren vinden hier een thuis.

» Koeienrusthuis Stichting De Leemweg
Het Koeienrusthuis  adopteert en verzorgt koeien uit heel Nederland die zijn ontsnapt uit het slachthuis, zijn verwaarloosd of om wat voor reden dan ook, nergens anders terecht kunnen.

» Stichting De Ezelshoeve
Stichting De Ezelshoeve in Baarle – Nassau ontfermt zich over verwaarloosde, mishandelde, zieke, oude en toekomstloze ezels uit Nederland en België.