Links op de foto Piccolo, 15 jaar. Nee, geen bejaarde ezel, maar ernstig gehandicapt aan een achterbeen. Deze leuke ruin moet daarom bij ons blijven, omdat hij de zorg van de orthopedische hoefsmid in de kliniek in Utrecht zeer nodig heeft.

Piccolo is een geweldig aardige ezel en zelfs bevriend met onze moeilijke Trijntje, 20 jaar. Ook niet echt bejaard. Trijntje kwam 5 jaar geleden binnen, een chronisch hoefbevangen en woedende merrie. Dat woedende hebben we er wel met veel geduld en liefde uitgekregen. Aan haar hoeven hebben we weinig kunnen verbeteren. De vele ontstekingen in haar vroegere leven hebben het binnenwerk van de hoeven aardig verknald.

​Samen met Piccolo wordt Trijntje vaak behandeld in de hoefsmederij in de Universiteitskliniek in Utrecht. Gelukkig is de faculteit maar 7 km. bij ons vandaan. En zijn alle ezels populair in de kliniek, relaxed als ezels zijn tussen alle, meest zenuwachtige paarden! We hopen beide ezels nog lang bij ons te houden dankzij de zorgvuldige zorg van alle vrijwilligers van Stichting De Ezelsociëteit en de hoefsmeden & dierenartsen van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht!