ezelkeuring ezel stamboek ezel vereniging oude ezels verkiezing

Van links naar rechts op de foto: ezel Froukje met vrijwilligster Aphroditi, ezel Felix met vrijwilligster Carolien, ezel Goofert met vrijwilligster Annelies, ezel Menno met vrijwilligster Mona en ezel Jelle met vrijwilliger Rene.

Deze geweldige foto is genomen op 14 april 2018 in Utrecht, na afloop van een officiële ​stamboekkeuring georganiseerd door de Vereniging het Nederlands Ezelstamboek. Vijf van onze ezels namen aan deze keuring mee.

De begeleiders van de ezels – trouwe en altijd hardwerkende vrijwilligers – brachten hun favoriete ezel voor de keurmeesters. Natuurlijk werden onze vijf ezels in een aparte ring gekeurd, want bij Stichting De Ezelsociëteit wordt niet gefokt. En onze ezels zijn niet jong en er mankeert natuurlijk in feite van alles aan.

Froukje, helemaal links, is 7 jaar oud. Zij blijft in de opvang wonen, omdat haar geweldige stamboomafkomst haar niet helemaal goed bekomen is. Froukje heeft veel zorg nodig en dat zal in de toekomst niet veranderen.

Goofert (23) werd gekozen als publiekslieveling en kreeg een heuse beker. Goofert heeft ook een blog op onze site, samen met Felix, die links van hem op de foto staat. Er staat niet veel op de blog de laatste tijd; beide heren waren te druk met oefenen van netjes lopen voor de keuring. Aan rukken en trekken aan het halstertouw doen wij natuurlijk niet. De ezels moeten het leuk vinden, anders gaan we niet.

Menno, pas 12 jaar oud, is niet lang geleden gered door de Dierenpolitie – en door De Ezelsociëteit natuurlijk. Hij is meteen geopereerd in Utrecht. Hoewel hij nog relatief jong is, woont hij permanent in onze opvang. Hij heeft teveel meegemaakt om nog te worden uitgeplaatst. Sindsdien heeft Menno altijd een grote glimlach op zijn kop

Jelle, helemaal rechts, is al 35 jaar. Ondanks dat hij geen tand meer in zijn mond heeft, is Jelle super levendig, altijd vrolijk en goed gezond. Hij kreeg extra punten voor zijn karakter en kreeg een 1e prijs!

De keurmeesters hadden ook een compliment voor de begeleiders /voorbrengers van de ezels: allemaal keurig in zwart /witte kleding.

​Het was een prachtige dag! Wij bedanken de Vereniging van het Nederlands Ezelstamboek dat wij met onze ezels, die in het hele fokcircuit niet meedoen, zo welkom zijn en met respect behandeld worden.