In de herfst van 2006 werd Jelle (1983) samen met zijn zoon, Mack, een muildier, verwaarloosd, zwaar ondervoed en met een gebroken neus na een melding gered. Na een grondige ‘opknapbeurt’ in onze opvang gingen de twee naar Friesland, naar een liefdevol pleegadres waar ze 10 heerlijke jaren hebben gehad. In verband met de benodigde intensieve verzorging van Jelle, die een heel slecht gebit had, kwamen hij en zijn zoon Mack in het voorjaar van 2017 terug naar Zeist.

Daar kregen wij de eer voor deze lieverd te zorgen, zagen wij hem enthousiast spelen met zijn bonte vriend Menno van 13 jaar. Jelle, zonder tanden, hangend aan het halster van Menno samen rennend door de wei. Lekker dollen en met zoveel plezier! ​

Helaas kreeg Jelle problemen met zijn rug en kon hij zichzelf steeds slechter redden. Het gevoel in zijn achterbenen was weg. Erger is niet denkbaar voor een dier, dus ook voor onze energieke Jelle.
Het was moeilijk om Jelle te laten gaan, Jelle met zo’n prachtig karakter, zo’n enorme wilskracht. We missen Jelle. maar we zijn blij met de mooie tijd die hij bij ons heeft doorgebracht. Jelle is bijna 36 jaar geworden.