Kleo loopt sinds donderdag 30 augustus 2018 op de Eeuwige Grazige Weiden.
Deze bijzondere merrie is 12 jaar bij ons in de opvang geweest; zij is 33 jaar geworden.

In 2006 kwam er een eenmalig veterinair transport in Zeist aan, helemaal uit Corfu, waar een ezelopvang overvol zat en om hulp had gevraagd. Een Duitse Dierenwelzijnsorganisatie betaalde het transport vaan een aantal ezels in een prachtige luxe transportwagen. Een van deze ezels was Kleo.

Kleo was 20 jaar lang werkezel op het land. Zij werkte samen met haar “vrouwtje”. De twee werden ernstig aangereden door een auto,. Kleo werd in de berm achtergelaten en het vrouwtje ging het ziekenhuis in. Nederlandse toeristen zorgden ervoor dat de gewonde ezel in de ezelopvang op Corfu terecht kwam. En van daaruit verhuisde zij dus naar Zeist.

Deze lieve, bescheiden merrie werd iedere dag liefdevol door onze vrijwilligers verzorgd, en lekker gemasseerd. Vooral van de kleine, dagelijkse wandelingen in het bos, genoot Kleo enorm. Op het laatst was Kleo helemaal blind. Zij gaf zelf aan dat het genoeg was. Te midden van haar mede ezels en mensen die van haar hielden, is zij heel rustig ingeslapen.

We hebben witte salie voor haar gebrand – een oud indiaans reiningingsritueel – en zijn er van overtuigd dat Kleo op de eeuwige grazige weiden loopt. Met hier en daar een braamstruik speciaal voor haar, want daar was Kleo dol op. We zullen Kleo missen, maar het is goed zo.