ezel trijntje helpt mee met klussen

Trijntje is 20 jaar en sinds 6 jaar bij ons als vaste bewoonster. Trijntje kwam binnen als een kwade merrie met chronisch hoefbevangen hoeven. Ze moest weg van haar oude adres vanwege moeilijk gedrag: trappen en schoppen.

We gaven Trijntje een ruime stal alleen, met zicht op en met neuscontact met alle andere ezels van de kudde in Zeist. Trijntje had behoefte aan rust en een goede behandeling van haar pijnlijke hoeven. Omgaan met haar soortgenoten, dat was het probleem niet, zagen we al gauw. Trijntje bezag de mens met een groot wantrouwen.

Het heeft vele maanden geduurd voordat deze merrie haar lieve karakter durfde te laten zien, zich achter de oren liet kriebelen en ontspannen haar lip liet hangen. Dat was wel fijn, omdat we veel uit de kast moeten halen om Trijntje aan het lopen te houden,  de vroegere hoefontstekingen hebben blijvende schade aangericht. Trijntje is vaste klant van de orthopedische hoefsmederij van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht!

Op deze recente foto ‘werkt’ Trijntje samen met een van haar favoriete vrijwilligers, Kees. Mooi om te zien hoe de twee van elkaar genieten!