Er wordt vaak gewaarschuwd: ‘Ga niet te dicht achter een ezel staan, hij kan schoppen.’
Maar dat doet een ezel alleen als hij van je schrikt, of wanneer hij al met andere signalen heeft aangegeven dat hij geen zin heeft in nabijheid en je blijft toch ‘plakken’.

De meeste ezels zijn heel relaxed. Zoals broers Charly (21) en Shrek (18), zij zoeken juist nabijheid en contact, maar soms wel op een bijzondere manier. Een bezoeker zei over Charly: ‘Ik geloof dat hij me zat is, hij keert zijn kont naar me toe.’ Maar Charly gaf daarmee eigenlijk juist aan waar hij gekriebeld wilde worden. En toen vrijwilligster Chris, die Shrek aan het aaien was, even op een bankje ging zitten, greep Shrek zijn kans. Hij schuifelde achteruit naar haar toe, tot hij zowat op schoot zat.
Misschien komt het ook door de kou, dat de ezels extra de nabijheid zoeken van elkaar en mensen. Ezels houden van warmte. Daarom maken we het zo aangenaam en gezellig mogelijk in de opvang, ook voor de mensen. Charly en Shrek ontvangen alle bezoekers warm en enthousiast. En in het winkeltje hebben we prachtige kerstkaarten en allerlei bijzondere spulletjes.

Hartelijke ezelgroet, Emmy