Iejoor (19) is nu zo’n twee weken in de opvang. We kennen alleen het allerlaatste stukje van zijn verhaal: Op een jaarmarkt in het noorden van het land waren een paar jongens met hem aan het sollen, feesttenten in en uit. Hij werd aangeboden aan wie hem maar wilde hebben. 

Een vrouw en haar dochter konden het niet aanzien en ontfermden zich over Iejoor. Zelf hebben zij paarden, maar geen ruimte voor een ezel, dus namen ze contact op met de Ezelsociëteit. En wat boffen wij met deze leuke nieuwe bewoner! Iejoor is een ontzettend vrolijk mannetje. In de kudde houdt hij zich wat afzijdig, waardoor we vermoeden dat hij niet aan andere ezels gewend is. Ruinen Piccolo en Nimbus gaven hem ook niet bepaald een warm welkom, de eerste dagen hebben ze hem flink opgejaagd.

Contact met mensen gaat Iejoor wel heel goed af, hij heeft met zijn donkere neusje en zachte blik al vele harten veroverd. 

Tijdens de maandelijks georganiseerde ezelwandeling mocht Iejoor gelijk al mee, en dat ging supergoed. Hij is lief en betrouwbaar voor wandelaars die niet aan ezels gewend zijn en genoot zelf volop van de aandacht. Hoogtepunt van de wandeling was natuurlijk de snackpauze op het grasveld!


https://www.nieuwsbode-zeist.nl/reader/61452/1177617/je-houdt-gelijk-van-iejoor