Op de foto: Links Sorbo (17) met zijn vriendin Fiona (28)

Op de foto: Links Sorbo (17) met zijn vriendin Fiona (28)

Even voorstellen, ik ben Goofert, een bonte ezel, 19 jaar jong en ik woon al 9 jaar in de Opvang. Naast mij staat mijn ondeugende vriend Felix, 16 jaar. Waarom wij voor vast in de Opvang moeten wonen, dat ga ik niet uit de doeken doen, het zijn chronische mankementen. Wij zijn gevraagd samen de blog te onderhouden, hartstikke leuk! Er gebeurt iedere dag wel wat in de Opvang en Felix en ik zien alles!

Ik, Goofert ga beginnen over Sorbo, een lieve ruin maar wel een aparte. Hij is krap 4 weken bij ons. Vanaf het begin een lastige eter, hij vond ons hooi maar niks. Wij hebben geen gras in de opvang. Daarom ga ik graag naar grasvolle evenementen. Heerlijk een hele dag gras eten. Ik dwaal af. Sorbo dus, bij aankomst in Zeist trof hij als eerste ezel onze bejaarde Fiona en daar plakte Sorbo meteen aan vast.

Nou jij Felix. Dat is goed, nou de liefde was geheel wederzijds en dat breekt ons nu op. Door dat niet willen eten gedrag moesten onze 2-beners iets verzinnen, want Sorbo zakte helemaal af met dat niet eten. De dierenartsen konden niks vinden en het enige wat nog te proberen was, hup naar onze dependance in Bunnik, waar veel ruimte en volop gras is. T

wee-beners Lia en Vera brachten het stel weg naar Bunnik en ik hoorde dat dat meteen Bingo was voor Sorbo. Volop met de neus in het gras, gered dus. Maar ja, dat is wel moeilijk voor Fioontje. Deze oudere merrie heeft wel heel veel mankementen, waar de 2-beners in Zeist een heel programma voor hadden. Fioontje wordt ook erg gemist door de 2-beners in Zeist. Vooral door meneer van Brummelen, die een heel bijzondere band heeft met “Juffrouw Fiona”, zoals hij haar noemt. Morgen verder Goofert? Misschien zien we Fioontje wel snel terug komen.

Oja, Goofert, wie zijn die 3 naast Sorbo en Fiona? Zijn die ook van de Soos? Ah ja, van links naar rechts zijn dat Maud (19), RoRo (22) en Janneke (18). Als ik er een keer tijd voor heb, zal ik wat over deze 3 vertellen.

Veel balkgroeten van uw bloggers: Goofert en Felix