start van de bouw van de nieuwe ezelstallen. Merrie Trijntje houdt toezicht

Maandag 4 juli was het dan zover. De start van de bouw van de nieuwe stallen.
Trijntje, die zich heeft opgeworpen als hoofdopzichter, maakte zich een beetje zorgen over het welzijn van de oren van de ezels maar het lawaai viel reuze mee.
Op de eerste dag werden alle voorbereidingen getroffen voor de komst van de grote machines, de rijplaten werden gelegd en de precieze maat van de stallen uitgezet. De volgende morgen vroeg kwam de graafmachine ons terrein opgereden. Deze moest eerst een berg grond verzetten, daarna werd de fundering gelegd. Een heel karwei. De basis voor de stallen is nu klaar en de bouw ligt goed op schema.

Alle ezels moeten voor een paar weken achter een tijdelijke afzetting op een kleiner stuk dan ze gewend zijn, maar daar hebben ze wel een prachtig uitzicht op de mannen die zo hard voor ons aan het werk zijn. Ze volgen het werk met grote aandacht. Regelmatig staat er een rijtje ezels achter de afzetting om te kijken hoe het werk er aan toe gaat. Zeker Trijntje kan er geen genoeg van krijgen.

Op de jaarlijkse “Open Dag”, zondag 21 augustus, staat er in de planning dat de Burgemeester van Zeist, Koos Janssen, de stallen officieel komt openen. En om het feest compleet te maken vieren we die dag ook het 15-jarig bestaan van de Stichting De Ezelsociëteit. Reden genoeg voor een flink feest. Goofert, onze hulp-ceremoniemeester, is druk bezig deze dag overal aan te kondigen. Iedereen is van harte welkom op zondag 21 augustus van 10.00 tot 16.00 uur. Bij de agenda op deze website vinden jullie meer over het programma van deze feestelijke dag.