Op 23 september maakten  zo’n de 80 gasten met De Inspiratieboot een vaartocht over de Eem. Het was een heel bijzonder bootreisje want het uitje stond in het teken van sponsoring van de Ezelsociëteit. De eigenaar van De Inspiratieboot stelt elk jaar zijn schip, in 1901 gebouwd als zeilschip en in 1928 omgebouwd tot motorklipper, zo goed als gratis ter beschikking voor een zgn. goede doelentocht. Dankzij Alice la Haye, stuurvrouw op De Inspiratieboot en vrijwilligster bij de Ezelsociëteit, viel de keuze dit jaar op ons.

Vanaf 08.00 uur waren onze vrijwilligers al druk in de weer om de boottocht tot een succes te maken. Er was de gasten een uitgebreide en lekkere lunch in het vooruitzicht gesteld dus er vielen heel wat sandwiches en broodjes klaar te maken. Het was wel even hard doorwerken maar het lukte.

Vanaf 10.30 uur kwamen de gasten aan boord en werden zij hartelijk verwelkomd. Om 11.00 uur gooide de schipper de trossen los en begon de tocht. Het was prachtig weer en iedereen zat op het dek. Lekker in de zon, genietend van een typisch Hollands landschap van weides, boerderijen, vee en in de verte dorpjes en kerktorens. Vanaf het water zag het er allemaal heel idyllisch uit. De stemming was opperbest en de verrukkelijke broodjes vonden gretig aftrek. 

Rond 13.30 uur meerde De Inspiratieboot weer aan in de Eemhaven in Amersfoort,  maar niet dan nadat Alice bekend had gemaakt dat de tocht het recordbedrag van €1240 had opgebracht. Een fantastische donatie waar De Ezelsociëteit ontzettend blij mee is.

Tot slot waren er natuurlijk bloemen voor Alice als initiatiefneemster en organisator maar ook voor Adri (de schipper) en Laurens (de eigenaar) die deze mooie tocht mogelijk maakten.