Ze hebben het heerlijk gehad. Afgelopen maanden verbleven Felix (18) en Menno (14) op een camping in de buurt, in een grote weide met tweepersoons-stal. Echt vakantie: lekker eten, nieuwe omgeving, vriendschap sluiten met andere campinggasten (die hen verwenden).

Eigenlijk zouden ze nog langer blijven, maar de eigenaren van de camping namen contact op met de Sociëteit. Nu het rustiger was op de camping, leken Felix en Menno zich te vervelen. De vrolijke ruinen zijn erg gericht op contact. Ze houden van spelen en knuffelen en stonden te wachten bij het hek.

Dus gingen we op pad om ze te halen. In mooie zomervacht liepen de mannen vastberaden het hek door en de trailer in. Ze lieten een gekortwiekt grasveld achter. En hun tijdelijke verzorgers, die toch wel gehecht waren geraakt. Menno en Felix stonden te trappelen in de trailer: ‘Gaan we nou nog?’

Terug in de kudde liep Menno naar zijn vriend Nimbus toe. Een warme hereniging. Ruin Cornelis kreeg Menno in het vizier en begon gelijk met hem te stoeien.

Felix snoof met glimmende oogjes alle bekende geuren op, rolde uitgebreid in het zand en ging een tijd staan schuren tegen zijn vertrouwde boom. Fijn dat iedereen weer thuis is!

Hartelijke ezelgroet, Emmy