Ezels zijn dol op hooi. Drie keer per dag komt een volgeladen kruiwagen de wei in. Het hooi wordt verdeeld over de ruiven, maar voor het daar aangekomen is, hebben verschillende ezels al gauw een hap gepakt. Zelfs de kalmste ezels kunnen fel uit de hoek komen als het om hun portie gaat. 

Totdat er laatst een grote lading nieuw hooi was. De ezels gingen massaal in protest toen het werd geserveerd. Dit hooi beviel hen niet. Om toch wat te knagen te hebben, besloten ze over te gaan op de houten hekken. En de houten bankjes en het schuilhok van de kippen. Kleine Cornelis (25), onze knuffelezel, kijkt op de foto naar één van de hekken. Zo ziet de hele omheining van hun terrein er nu uit. Sommige latten zijn zelfs volledig doorgeknaagd.

Sommige mensen denken dat ezels dom zijn, of star. Maar ezels zijn juist slim, ze weten wat goed voor hen is en wat ze nodig hebben. Dat laten ze merken, soms subtiel, maar in dit geval kon niemand er omheen. Dus werd de hele voorraad hooi teruggebracht naar de leverancier en omgeruild voor een ander soort. Daar vielen ze op aan. Slanke merrie Dolores (24) had die dag een opvallend rond buikje.

Hartelijke ezelgroet, Emmy