Nou, dat 2020 was me een jaar zeg! Je zou denken dat we het rustig hadden gehad met die corona-sluitingen van ‘de soos’, maar uw Goofert had het megadruk met de supervisie over de aanleg van ons Donkey Paradise. Dat begint al aardig vorm te krijgen met een nieuwe indeling, schoon zand, kastanjehouten hekken, bamboe voor zomerse koelte (en om wat minder zicht te hebben op de buren), maar de werkzaamheden zijn nog niet ten einde. En in de tussentijd worden wij ezels ook flink beziggehouden! De ruif staat nu vooraan op het terrein en als we willen eten moeten we ómlopen (!) om daar te komen. Verrijking noemen de tweebeners dat. Toegegeven, ik houd erg van een ommetje — maar liever op een andere tijd dan etenstijd. Al helpt zo’n wandelingetje wel weer met de digestie.

U begrijpt dat mijn vrienden hier even aan moesten wennen en dat de begeleiding en support aan ondergetekende zijn toevertrouwd. Aan mijn assistent Felix heb ik in dit geval weinig: die is veel te druk met hekjes testen en kijken of er zo een kortere weg is.

Deze nieuwe functie bevalt mij wel. Maar u heeft vast gemerkt dat ik sinds mijn promotie niet meer aan bloggen toekom. Het wordt een beetje een blok aan mijn bonte been… Bloggen is zó 2020! Iedereen is veel meer geïnteresseerd in onze Instagram en Facebook pagina’s en het YouTube kanaal. Dus uw blogger zet er na vier jaar een streep onder en begint 2021 met een schone lei. Voelt u de toekomst ook in uw neus prikkelen?

Met de beste wensen voor het nieuwe jaar namens álle ezels,
Goofert