sorbo moet wennen aan leven met andere ezels, langzaam gaat het goed komen

SORBO (17)

Deze lieve en bescheiden ruin is net aangekomen in de Opvang. Hij maakt kennis met de vaste bewoners, o.a. muildier Muffin, een echte puber van pas 2 jaar.

Sorbo heeft bijna zijn hele leven alleen gewoond bij mensen, wat moeilijk is voor een kuddedier. De mensen gaven hem weg aan Kinderboerderij Stichting Kobus in Nijmegen.

Maar ja, Sorbo was niks gewend, zoveel mensen en andere dieren. De vrijwilligers waren bang voor Sorbo, terwijl Sorbo alleen maar angstig was en zag te overleven.

Beheerder Tamara vroeg de Ezelsociëteit Sorbo op te nemen. Omdat de opvang erg vol zat duurde dat een paar maanden. In die tussentijd heeft Tamara, met tips van gedragsdeskundige Nadia Penners (www.Ezellogica.nl) Sorbo veel kunnen leren.

Het is heel erg wennen in de Opvang voor deze ezel, die, vanaf veulen, nooit meer ezels heeft gezien. Het was ontroerend om te zien hoe Sorbo steun zocht bij oude Fiona.

Fiona moet altijd al apart van de rest van de kudde op haar gemak kunnen eten. Sorbo staat er nu altijd bij, met een grote bak hooi.

Het moet langzaam goed komen met Sorbo, het feit dat hij in een kudde hoort te leven. En de kudde regels leert kennen. Dan vinden we vast een plek voor hem op een aandachtig pleegadres. Met andere ezels natuurlijk als gezelschap!