Dat de tijd voorbij vliegt is geen nieuw gegeven. Hoe meer je omhanden hebt hoe sneller die gaat en dat kunnen we hier bij De Ezelsociëteit zeker ook zeggen. Waar het ooit begon met 2 ezels die “even” werden opgevangen, is De Sociëteit inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste landelijke ezelopvangcentra. 

In de voorbijgaande 20 jaar is het een komen en gaan geweest van oudere of zieke ezels die hun laatste fase bij ons mochten doorbrengen. Maar ook heel wat jonge ezels hebben om verschillende redenen bij ons gelogeerd en zijn na een korte tussenstop bij één van onze (inmiddels meer dan 100) pleeglocaties terechtgekomen.

We staan bij zo’n mijlpaal natuurlijk altijd even stil om juist ook aan de mensen te denken die dit mede mogelijk gemaakt hebben, maar daar niet meer bij kunnen zijn. We denken aan Earl, maar helemaal aan Vera die aan de basis stond van de Sociëteit en jarenlang alles heeft gegeven om ezels een beter leven te geven. Voor alles wat zij heeft bereikt maken wij een diepe buiging en zullen die zorg blijven voorzetten onder de enthousiaste leiding van Hans. Misschien soms net even anders, maar altijd met als doel er voor de ezels te zijn en te blijven. Op naar de volgende 20 jaar…