Emma en Cornelis naar school

Dagelijks komen kinderen naar De Ezelsociëteit om de ezels te borstelen en met ze te knuffelen. Maar donderdag 8 juli was dat precies omgekeerd: de ezels gingen juist naar de kinderen.

Ook op basisschool De Sluis wordt het schooljaar afgesloten met allerlei bijzondere activiteiten. Leerlingen Loïs en Boas wilden wel een presentatie verzorgen en hun onderwerp was: “Ezels en de opvang van ezels op De Ezelsociëteit”. En dan is het heel handig als je opa vrijwilliger is in de ezelopvang. Die stelde voor om, als de school dat goed vond, met twee ezels naar school te komen als levende illustratie bij de presentatie. Meester Jan is niets te gek, dus die was meteen enthousiast.

Nu stapt niet elke ezel zomaar even de trailer in, maar Emma en Cornelis hadden daar geen enkel probleem mee, alsof ze al wisten wat voor leuks hen te wachten stond. En wat is er nou fijner voor een ezel dan door een hele klas kinderhanden geaaid en geborsteld te worden. Emma en Cornelis lieten het zich allemaal lekker aanleunen.

Na een half uur gingen beide partijen voldaan weer door. De kinderen naar de klas, de ezels de trailer in terug naar De Ezelsociëteit. In afwachting van weer andere aaiende kinderhanden en dat kan iedere dag tussen 11 en 16 uur.